Om Hjoggböle Byaförening

Hjoggböle Byaförening bildades i Juni 1994. Syftet var att sammansvetsa byns olika delar och generationer. Hjoggböle är nämligen en by som består av en mängd " byar i byn": Sjön, Falmarksheden, Forsen, Östra, Västra och Hjoggböleliden räknas in och sammanlagt bor i området cirka 300 personer. Liksom i andra byar fanns där ett antal specialföreningar, men vad som ansågs saknas var en gemensam förening för hela området.Och allt sedan starten har Byaföreningen oförtrutet jobbat vidare för att göra Hjoggböle en levande by.

Några exempel; renovering av badplatsen, uppsättning av välkomstskyltar vid byns infarter, årligen arrangerat en Älgfest, bedrivit gympinggrupper, dressyrkurs, jägarexamen, utgivit Byaskvallret ( lokala nyheter 4 ggr/år), arrangerat pulkdagar & midsommarfirande samt ansvarat för försäljning av julkort och t-shirts ( bägge med viss "lokal" prägel).
Lägg till detta så även arbetet med Hjoggböles egen hemsida på Internet, www.hjoggbole.nu, där även denna sida ingår. Säkert går det att komplettera med ytterligare aktiviteter. Säkert är det också är att vi avser att fortsätta jobba aktivt för byns bästa. För vi är alla överens; Hjoggböle är en ovanligt bra by att bo .

 
Nyhet!! Här kan du titta på Byaföreningens stadgar
Stöd Hjoggböle Byaförenings arbete genom att bli medlem, läs mer om hur detta går till >>